De ce insista dl. Chirica sa indatoreze Iasul?

Aflu astazi ca dl. Chirica insista sa indatoreze Iasul la BERD imprumutand 14.000.000 Euro pentru achizitia de autobuze noi. Euro 6.

De ce insista sa faca acest lucru desi in campanie spunea alegatorilor sai, si nu numai, ca nici vorba de asa ceva? Oare pentru ca nu e pregătit sa atragă banii europeni?

Ghidul pentru Prioritatea de investiții 4.1 dedicată mobilității urbane (Promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritoriu, în particular zone urbane, inclusiv promovarea planurilor sustenabile de mobilitate urbană și a unor măsuri relevante pentru atenuarea adaptărilor) va fi lansat în luna noiembrie a acestui an, urmând ca în decembrie să fie lansat apelul de proiecte care va fi închis în luna iunie 2017.
Reamintim că pe această axă, care beneficiază de un buget de peste un miliard de euro, se pot finanța investiții destinate îmbunătățirii transportului public urban sau a transportului rutier electric, dar și spații pietonale, piste de biciclete sau sisteme de management al traficului, investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. (sursa ETLBiz)

Cât de pregătit este Iașul pentru accesarea acestor bani? Iată:

IASI

Trist.
Trist Oras Universitar.
Trist Pol Regional de Crestere.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. AUDIO. Liberalul Marius Dangă: ” De ce insistă dl. Chirica să îndatoreze Iașul ? “ | Radio HIT Iasi - […] Citește și De ce insista dl Chirica sa indatoreze Iasul […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *